تبلیغات

ساخت قویترین باتری جهان توسط مهدخت شیبانی |باتری لیتیوم سولفور ایرانی

یک پژوهشگر ایرانی به نام مهدخت شیبانی با همکاری دانشمندان استرالیایی یک نوع جدیدی از باتری ها را ساخته است که می تواند تا 5 روز شارژ را در موبایل نگه دارد. و البته اگر در خودرو های برقی استفاده شود توانایی پیمایش هزار کیلومتر در یک بار شارژ شدن را دارا می باشد.

بررسی اختراع پروفسور مهدخت شیبانی

این باتری برخلاف نمونه های متداول در جهان لیتیوم یون نمی باشد. بلکه از یک فناوری جدید در کنار لیتیوم سولفور برخوردار است. که راندمان این باتری پنج برابر نمونه های لیتیوم یونی است. از معایب بزرگ آن ناپایداری کاتد است. یعنی پس از هر بار مصرف حجم کاتد تا حد زیادی (تقریبا 78 درصد)کاهش پیدا می کند. که به معنی فرسوده شدن سریع باتری ونداشتن توان لازم برای شارژ مجدد است.

مهدخت شیبانی و تیم تحقیقاتی وی به این موضوع پی بردند که میتوان با استفاده از یک کاتد که قابلیت انعطاف پذیری داشته باشد منقبض و منبسط شدن کاتد را کنترل کرد. و همچنین معتقد هستند که با این روش موفق به ساختن کاربردی ترین باتری موجود در جهان شده اند.

مهدخت شیبانی پژوهشگر ایرانی که در این پروژه فعالیت داشته است در رابطه با این باتری گفته است:

در حال حاضر دنیا به فناوری‌های نوین ذخیره‌سازی انرژی نیاز دارد تا بتواند با آن تغییرات آب و هوایی را کنترل کند. باتری‌های لیتیوم-سولفور از ظرفیت بسیار زیاد سولفور بهره می‌برند و قادر خواهند بود نسبت به باتری‌های لیتیوم-یونی تا 5 برابر انرژی بیشتری را در خود ذخیره کنند. علاوه بر آن، باتری‌های لیتیوم-سولفور از مواد ارزان تولید می‌شوند که در سراسر دنیا نیز می‌توان آنها را تهیه کرد.

مهدخت شیبانی این پژوهشگر کشورمان خاطرنشان کرد که در عرض دو یا سه سال آینده این باتری ها را روانه بازار خواهد کرد و حتی برای آن حق امتیاز هم به ثبت رسیده است. البته مدل هایی از این باتری در خودروهای آلمانی و پنل های خورشیدی به کار گرفته شده اند.

خروج از نسخه موبایل