سامسونگ چندی پیش یک سری جدید از خانواده پرطرفدار گلکسی اس را معرفی کرد. s20 و s20 پلاس که با همان آپدیت های قابل انتظار و البته کاربردی مثل سخت افزار قدرتمند و نمایشگر 120 هرتزی از راه رسیدند. ولی این وسط یک هیولا هم به سبد محصولات سامسونگ اضافه شد. گلکسی s20 اولترا که کلکسیونی از اولین هاست. در ادامه با باریتیز همراه باشید.
مشخصات فنی و ظاهری
سامسونگ گلکسی s20 اولترا با صفحه نمایش اولترا رسماً وارد قلمرو تبلت ها شده است. نرخ رفرش 120 هرتزی که قبلاً فقط در گوشی های گیمینگ می دیدیم. 12/16 گیگابایت رم که حتی در دنیای رایانه های رومیزی هم رقم بسیار بالایی است. باتری 5000 میلی آمپر ساعتی ،شارژ سریع 45 واتی،دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی، فیلمبرداری 8K، زوم فضایی صد برابری و… پس قبول کنید که با یک هیولا طرف هستیم.
حتماً شما هم مثل من دوست دارید از دوربین گلکسی s20 اولترا بیشتر بدانید. ولی قبل از آن اجازه بدهید یک سری از مقدمات را توضیح دهیم. برخلاف یک سری ویژگی های دیگر طراحی s20 اولترا آن قدرها هم انقلابی نیست. از نمای رو به رو بهترین صفحه نمایش امولد دنیا را داریم که تقریباً نود درصد سطح را پوشانده است. یعنی عملاً حاشیه ندارد. دوربین سلفی 40 مگاپیکسلی در سوراخ بالای صفحه قرار دارد. پشت دستگاه هم ماژول بزرگ دوربین چهارگانه را داریم که خیلی برآمده هست.
واقعیت این است که اگر دوربین با کیفیت و همه کاره می خواهید باید به این ماژول های برآمده و بزرگ و نامتوازن هم عادت کنید. چون در سال های آینده هم وضعیت همین است و چه بسی بدتر هم بشود. یک نکته دیگر این که وقتی s20 اولترا را در دست می گیرید. گوشی با وزن زیادش به خوبی خود را نشان می دهد. یعنی احتمالاً با یک دست نمی توانید با این گوشی کار کنید.
نمایشگر گلکسی s20 اولترا
s20 اولترا یک نمایشگر داینامیک امولد فوق العاده دارد آن هم با نرخ رفرش 120 هرتز. یعنی همه چیز در این گوشی روانتر و جذابتر است حتی مرور منوها و صفحات وب چه برسه به بازی کردن وفیلم دیدن. پس خودتان را برای نسل جدید محتوا آماده کنید. البته شاید بهتر باشد آن را از نزدیک تجربه کنید تا تفاوت ها بهتر به چشم بیاید. البته در نظر داشته باشید که با نرخ رفرش 120 هرتز رزولوشن به FULL HD محدود می شود. پس باید بین رزولوشن بالا یا نرخ رفرش بالا یکی را انتخاب کنید. البته مدتی قبل خبری منتشر شد که سامسونگ می خواهد با آپدیت FERVER نرخ رفرش 120 هرتز را با رزولوشن QHD هم ممکن کند که خبر خوبیست. ولی ممکن است که این مورد تاثیر زیادی بر روی مصرف باتری داشته باشد.
دوربین خارق العاده این گوشی
و اما دوربین s20 اولترا که از مهمترین ویژگی های آن است. بهترین تجربه من در عکاسی با موبایل با گوشی P30 PRO بوده است. ولی به نظر می رسد که s20 اولترا هم می تواند ما را وارد یک دنیای دیگر کند. سامسونگ پس از چندین سال محافظه کاری بالاخره دوربین 12 مگاپیکسلی را کنار گذاشت و حالا در اس 20 اولترا یک دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی داریم. اگر فکر می کنید این فقط بازی با اعداد است سخت در اشتباهید. اس 20 اولترا بزرگترین سنسور دنیای موبایل را دارد البته در کنار پرچمدارهای امسال شیائومی. این سنسور هر 9 تا پیکسل را باهم ترکیب می کند و یک عکس 12 مگاپیکسلی تحویل می دهد که نتیجه آن بازه دینامیکی عالی جذب نور کم نظیر و خروجی بی نظیر در اکثر شرایط است.
دومین دوربین مهم در اس 20 اولترا یک دوربین پریسکوپی 48 مگاپیکسلی با زوم صد برابری در پائین ماژول دوربین هاست. سامسونگ به این قدرت زوم ، زوم فضایی می گوید.البته صد برابر زوم نیاز به توضیح دارد. ما 4 برابر زوم اپتیکال داریم که بدون افت کیفیت است بعد تا 10 برابر زوم هیبریدی می شود که به گفته سامسونگ باز هم بدون افت کیفیت است. بعد تا 100 برابر هم زوم دیجیتال می شود که بدیهی است به تدریج با افت کیفیت مواجه می شویم. حالا یک دوربین 12 مگاپیکسلی اولتراواید و یک دوربین عمق سنج هم داریم که در بررسی های دیگر بیشتر به آن می پردازیم.