واکسن کرونا تولید می شود؟|پیشگیری از کرونا|تفاوت های کرونا با آنفولانزا
در ابتدا بگذارید ذهنیتی پیدا کنیم که شیوع ویروس کرونا در مقایسه با ویروس سارس،که در سال 2003 شیوع پیدا کرد، یا ابولا ،در آفریقا، چه قدر جدی است؟ و آن را چگونه رده بندی می کنیم؟ به عقیده کارشناسان شرایط بسیار جدی است. وقتی شما ویروس را می گیرید که از حیوان به انسان منتقل شده باشد. ویروسی که احتمالاً منشاء آن از شهر ووهان در چین است و پس از آن به انسان منتقل می شود. و باعث شیوع انسانی می شود. یعنی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. و به طور خطرناکی از طریق مجاری تنفسی منتقل می شود. این ویروس فعلا واکسن ندارد.
این ویروس با سرفه کردن، عطسه کردن و احتمالاً از طریق لمس کردن هم منتقل می شود. این روش های شیوع با روش های شیوع ابولا خیلی متفاوت است. پس باید این مسأله را جدی گرفت. چرا که این یک ویروس حیوانی است و می تواند از طریق دستگاه تنفسی انتقال پیدا کند.
مهم ترین راه پیشگیری از کرونا چیست؟
هم اکنون ، مهم ترین اقدام در این زمینه انجام حفاظت های اولیه و بهداشت عمومی است. مثلاً اطمینان از ایزولاسیون بیماران و مبتلایان ، به بهترین نحو ممکن زیر نظر گرفتن این افراد، معاینه و انجام تست برای خانواده هایشان برای اطمینان از عدم ابتلا به بیماری، تشویق مردم به شستشوی مداوم دست ها ، استفاده از ماسک های تنفسی، کاملاً باید از سفر کردن پرهیز شود به ویژه از مکان هایی که ازدحام جمعیتی وجود دارد و همچنین مکان هایی که به عنوان مناطق شیوع ویروش شناخته می شوند و…
چه زمانی واکسن کرونا ساخته می شود؟
تلاش برای ساخت واکسن این بیماری هم زمان با زمان شیوع آن شروع شده است. و همه متخصصین در همه نقاط دنیا بر روی آن کار می کنند. اما با نگاه واقع گرایانه ارائه یک واکسن از زمان اولین آزمایش بر روی انسان حداقل سه تا شش ماه زمان نیاز دارد و پس از آن هم احتمالاً زمان قابل توجهی طول می کشد تا امکان استفاده عمومی از آن فراهم شود.
این ویروس چه قدر مرگبار است؟

هنوز چیز های زیادی هست که درباره این ویروس نمی دانیم و فقط چیزهایی درباره میزان مرگ و میر این ویروس شنیده ایم. اما دقیقاً نسبت واقعی افراد مبتلا شده که بیماریشان تشدید شده به کسانی که در اثر این بیماری می میرند را نمی دانیم. چون افرادی به این بیماری دچار می شوند و چون علائم بیماری را ندارند به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه نمی کنند و حکومت هم از آن ها اطلاعی ندارد در حالی که آن ها ناقل این بیماری هستند.
مطمئناً درباره افرادی شنیده اید که تست کرونایشان مثبت اعلام شده است. سؤال این است که آیا این افراد فقط کسانی هستند که کمی بیمارتر هستند و تصمیم گرفتند که به مراکز درمانی بروند و تحت مراقبت های پزشکی قرار بگیرند؟ پس این بخش کوچکی از آن است که ما آن را “سوگیری انتخاب” می نامیم. در واقع ما گروه بیمارتر را انتخاب کرده ایم. چیزی که اکنون نامشخص است این است که گروه بزرگی از افراد که ممکن است به ظاهربیمار نباشند. چون نشانه های بیماری را ندارند و به دنبال مراقبت های پزشکی نیستند هم چنان ناقل این بیماری هستند.
تفاوت های ویروس آنفولانزا با کرونا چیست؟
نشان دادن تمایز این دو بیماری خیلی سخت است و فقط با تست و آزمایش در کلینیک های درمانی قابل تشخیص است. هر دو این بیماری ها باعث تب، تنگی نفس و سرفه می شوند. در نتیجه تفکیک این دو بیماری بسیار چالش برانگیز می شود. کلید واقعی این مسأله این است که اگر کسی أخیراً به چین سفر کرده است و یا با افراد مبتلا در تماس بوده است احتمال ابتلای بالایی دارد.