تاسیس گارد جاویدان:از ابتدای سلطنت رضاخان در سال 1303 تا زمان تبعید او یک گروهان پیاده از ارتش وظیفه پاسداری از شاه و خاندان سلطنت را بر عهده داشت. در سال اول سلطنت محمدرضا شاه نیز همان ترتیب ادامه یافت، سپس یک گردان مامور محافظت از شاه شد که ((گردان گارد)) نام گرفت. این گردان مدتی بعد و با تصویب شاه به ((هنگ گارد)) شامل سه گردان پیاده و یک گروهان تانک ارتقا یافت که همه سربازان آن وظیفه بودند. در ادامه فیلمی از رژه گارد جاویدان ببینید…
پس از ترور ناموفق شاه در فروردین ماه سال 1344 مقرر شد یک واحد مستقل نظامی متشکل از کادر رسمی نیروی زمینی با نام خاص برای حفاظت از کاخ شخصی شاه ایجاد شود. اعضا این واحد از میان افراد ترجیحا شهرستانی، ورزیده و قوی و کسانی که از لحاظ قد کوتاه تر از 180 سانتی متر نبودند انتخاب می شدند و علاوه بر تمام دوره های ویژه نظامی دوره های مخصوص جودو و کاراته می دیدند.
رژه گارد جاویدان در تهران
این واحد می بایست دارای لباس فرم و نشان های مخصوص مرتبط به فرهنگ و تاریخ ایران باستان باشد. وظیفه انتخاب نیرو به سرگرد قره باقی(بعدها ارتشبد شد) و طراحی لباس و نشان ها به سرلشکر بهارمست محول شد. 9 ماه پس از دستور شاه گارد آماده شد و بر اساس تاریخ ایران باستان آن را ((گارد جاویدان)) نامیدند. بعدها و به تدریج گارد اختصاصی شاه تغییر کرد و متشکل از دو گردان گارد جاویدان و دو گردان وظیفه و یک گردان تانک و یک واحد هلیکوپتر شد. علاوه بر تشکیلات فوق در تهران یک لشکر کامل وجود داشت که از زمان تیمسار اویسی لشکر یک گارد نامیده می شد اما این لشکر وظیفه نگهبانی از کاخ ها را نداشت و این عنوان گارد تنها یک عنوان بود.