آیا دانشمندان به خدا اعتقاد دارند؟
چطور ممکن است که دانشمندان به چیزی به نام خدا اعتقاد داشته باشند؟ آیا از نظر دانشمندان اعتقاد به خدا منطقی است؟ اثبات وجود خدا چگونه؟
یک موجود فرامادی که جهان را خلق کرده و اداره می کند. نکته ی خنده دار این است که اصلا خود این سوال غلط است! زیرا در حقیقت علم خدا را کشف کرده است. شما می توانید با یک فرد متعصبی که اعتقاد به خدا ندارد صحبت کنید بی تردید اوخواهد گفت:”ظاهرا علم, خدا را کشف کرده است”.
اما چطور؟ اگر کمی به خودتان زحمت بدهید و کلمه ی WMAP را ,که مخفف نام یک ماهواره است, جستجو کنید. یک تصویر می بینید که روند توسعه ی جهان ما را از زمان خلقت نشان می دهد.این تصویر در حقیقت یک بازه ی زمانی است. هر کلمه که در این تصویر نوشته شده بر گرفته از سایت ناسا است.

دانشمندان وجود خدا را اثبات می کنند
این کل دانش فشرده شده ی جامعه ی علمی در مورد چگونگی به وجود آمدن جهان و تغییراتش تا به امروز است. هریک از خطوط عمودی که در تصویر مشاهده می کنید, نمایانگر یک میلیارد سال است. سمت چپ تصویر بیانگر یک انفجار بزرگ است . و در طرف راست هم یک بیضی وجود دارد. این بیضی برای نشان دادن گسترش جهان در همه جهات است.
البته به دلیل این که تصویر مربوط به یک بازه زمانی است. کل آن را روی یک صفحه کاغذ نمی توان کشید. ما با کمال شگفتی می بینیم که سمت چپ این تصویر یک شروع را برای جهان نشان می دهد. اگر 50 سال پیش می گفتیم که جهان در یک زمان خاصی خلق شده است, ممکن بود کسی قبول نکند و ادعا کند که این ها فقط تعلیمات دینی است. چون که کمتر از پنجاه سال پیش نظر غالب جامعه علمی این بود که جهان, ازلی است و هیچ شروعی نداشته است. دقیقا برخلاف تعالیم دینی.
ارتباط مهبانگ با اثبات وجود خدا

اما یکباره “آرنو پینزیاس” و “رابرت ویلسون” در آزمایشگاه “بل (Bell)” در ایالت نیوجرسی آمریکا پژواک مهبانگ را کشف کردند. باقی مانده ی انرژی مهبانگ توسط جورج گامو در شصت سال قبل پیش بینی شده بود. به این صورت که اگر جهان از انفجار یک هسته ی کوچک و داغ تشکیل شده باشد چگالی انرژی رفته رفته کم خواهد شد. پس پنزیاس و ویلسون این باقیمانده انرژی از مهبانگ را که قبلا توسط جورج گامو پیش بینی شده بود, در یک شب کشف کردند.
پس نوشته های قران درباره وجود ابتدا برای جهان درست است. قسمت های سیاه رنگ در تصویر هیچ هستند. اشتباه نکنید خلا نیستند. خلا در داخل قسمت مخروطی گسترده وجود دارد. خلا درواقع “فضا“ی خالی است. و “فضا” خودش چیزی هست. اما رنگ سیاه اطراف تصویر “هیچ” است. این در مغز انسانی ما نمی گنجد. چون انسان ها در یک قالب فکر می کنند. قالبی از زمان, مکان و ماده/انرژی. هیچ انسانی – هر چه قدر هم باهوش و خلاق – نمی تواند خارج از این چهارچوب تفکر کند.
پس وقتی که ما می گوئیم که خارج از این تصویر در واقع “هیچ” است ما فقط داریم یک واژه را بیان می کنیم اما هرگز امکان درک “هیچ” را نداریم. چون این تصور در ذهن انسان نمی گنجد.چه طور می توانیم فکر کنیم که خدا وجود دارد؟ یا ندارد؟ واقعیت این است که در این تصویر نیروی طبیعت واژه ی سه حرفی (خ-د-ا) نیست. اما اگر به واژه ها ی روی تصویر دقت کنید نوشته “Quantum Fluctuations(نوسانات کوانتومی)” را می بینید.
نوسانات کوانتومی
این ایده اولین بار توسط “اد تایرون” مطرح شد. یک دانشمند بزرگ که آن را در مجله ی “نیچر” حدود چهل سال پیش چاپ کرد.این ایده به این صورت است که جهان اجازه ی خلقت چیزی از “هیچ” را می دهد به شرط آن که قوانین طبیعت حاکم باشند مثل نوسانات کوانتومی.
تایرون در مقاله اش در مجله ی نیچر که یکی از دو مجله ی برتر دنیای علم است, نوشت:می توان از هیچ مطلق چیزی را خلق کرد به شرط آن که قوانین طبیعت (حتی برای هیچ) حاکم باشد. فیزیک کوانتوم و قوانین نسبیت همه ی قوانین طبیعت
خوب ببینید که علم چه چیزی را کشف کرده است. جهان می تواند از هیچ مطلق خلق شود. به شرط آن که نیروهای طبیعت از قبل وجود داشته باشند. این قوانین فیزیک خودشان مادی نیستند بلکه بر روی ماده عمل می کنند. پس این که آن ها جهان را می توانند خلق کنند یعنی آن ها پیش از جهان وجود داشته اند. پس ما برخی نیرو ها را داریم(که ان ها را نیروهای طبیعت می نامیم) که مادی نیستند ولی قادرند روی ماده اثر کنند و آن را از هیچ مطلق خلق کنند. وپیش از این جهان و شروع زمان وجود داشته اند.
سخن آخر
حتما تا الان متوجه شده اید این دقیقا تعریف دینی خداست و علم با اعتقاد به خدا منافات ندارد. فقط یک پرسش باقی می ماند آیا همان نیرویی که جهان را خلق کرد هنوز هم بر جهان تاثیر می گذارد یا خیر؟ ولی تا همین جا هم علم می گوید که شما درست می گوئید. تعریف دینی خدا یعنی آن که ازلی و خارج از حیطه زمان است.مادی نیست ولی بر ماده اثر می گذارد و جهان را خلق نموده است. علم اتفاقا خدای دینی را کشف کرده است.
نکته ی دیگر آن که آیا خالق جهان همین طور در خود جهان هم فعالانه تاثیر می گذارد؟ خب همین که اکنون شما این مقاله را می خوانید شاهدی بر این مدعاست!
اگر “قوانین طبیعت” چنین لحظه ای را فراهم نمی آورد آیا شما اکنون این جا بودید که این مقاله را بخوانید.