تبلیغات

همه چیز درباره تپ روت بیت کوین

ارزهای دیجیتال و به خصوص بیت کوین از زمان ظهور خود همواره با چالش‌ها و فراز و نشیب‌های زیادی روبه‌رو بوده‌اند، با این حال، این ارز تاکنون سرپا مانده و خرید بیت کوین توجه کل دنیا را به خود جلب کرده است. با این وجود، نمی‌توان مشکلات و نقص‌هایی که در این میان وجود دارد را نادیده گرفت. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات بیت کوین، مربوط به «حفظ حریم خصوصی» است، چراکه هر فردی می‌تواند بر روند انجام معاملات و تراکنش‌ها در شبکه نظارت داشته باشد. این مشکلی است که باعث اعتراض بسیاری شده است.

هرچند فناوری تپ روت نمی‌تواند به صورت کامل ادعا کند که این نقص را رفع کرده است اما می‌تواند میزان ناشناس بودن در شبکه را افزایش دهد. شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر به وبسایت https://tabdeal.org/buy-btc مراجعه کنید.

تپ روت  چیست؟

تپ روت  (Taproot)  یکی از به‌روزرسانی‌های بلاکچین بیت‌کوین است که چندین قابلیت و مزیت جدید را به این شبکه اضافه می‌کند. کاربران بیت‌کوین امیدوار هستند که تپ روت  در آینده نزدیک اجرا شود، هرچند زمان دقیق و نحوه فعال‌سازی آن هنوز مشخص نیست.

به‌روزرسانی تپ روت  از سه طرح بهبود بیت‌کوین (BIP) تشکیل شده است که سه آپدیت جداگانه را در پروتکل بیت‌کوین اجرا می‌کند: امضاهای اشنور، تپ روت  و ترنسکریپت ((Tapscript. این سه به‌روزرسانی به طوری کلی تحت ‌عنوان اپگرید تپ روت (Taproot upgrade) شناخته می‌شوند. این به‌روزرسانی‌ها در کنار یکدیگر روش‌های جدید، کارآمدتر، انعطاف پذیر و خصوصی‌تر انتقال بیت‌کوین را میسر می‌سازند.

مرتبط: بهترین کیف پول ارز دیجیتال

امضاهای اشنور

BIP 340 امضاهای اشنور ((Schnorr را برای استفاده در بیت‌کوین معرفی می‌کند. امضاهای اشنور مزایای زیادی را برای کاربران بیت‌کوین به همراه خواهد داشت، ازجمله حریم خصوصی بالاتر، کارمزدهای پایین‌تر و مولتی‌سیگ (Multisig) انعطاف‌پذیرتر.

امضاهای اشنور همچنین نحوه رمزگذاری امضاها و کلیدهای عمومی اشنور برای استفاده در بیت‌کوین را مشخص می‌کند. کلیدهای عمومی مورد استفاده برای امضاهای اشنور 32 بایتی هستند (در مقایسه با کلیدهای عمومی 33 بایتی (ECDSA. علاوه بر این، امضاهای اشنور 65 بایتی هستند، در مقایسه با امضاهای ECDSA که 71 الی 72 بایت طول دارند و شامل یک پرچم سیگ‌هش (sighash) هستند. این صرفه‌جویی در فضا منجر به صرفه‌جویی در کارمزدها برای کاربرانی می‌شود که از تپ روت  استفاده می‌کنند.

تپ روت

طرح BIP 341 نحوه ادغام امضاهای اشنور در پروتکل بیت‌کوین را مشخص می‌کند. اسکریپت بیت‌کوین باید به روز شود تا امضاهای اشنور را نیز اعتبارسنجی کند. تپ روت درخت‌های اسکریپت جایگزین درهم‌سازی شده (Merkelized Alternative Script Trees یا (MAST را نیز در پروتکل بیت کوین ادغام می‌کند، امری که به کاربران امکان می‌دهد خروجی‌ها را در چندین اسکریپت قفل کنند.

Pay-to-Taproot (P2TR)

تپ روت  همچنین نوع جدیدی از اسکریپت، روشی برای پرداخت بیت‌کوین، را معرفی می‌کند. P2TR به کاربران امکان می‌دهد تا به یک کلید عمومی اشنور یا روتِ مرکلِ Merkle root)) انواع اسکریپت‌های دیگر پرداخت کنند. با استفاده از این نوع اسکریپت جدید، کاربر می‌تواند یک UTXO ایجاد کند که قفل آن می‌تواند توسط صاحب کلید خصوصی باز شده و خرج شود.

تجمیع کلید

هنگامی که بیت‌کوین به یک خروجی P2TR ارسال می‌شود، در یک کلید عمومی به نام Q قفل می‌شود. با این حال، این کلید عمومی Q در واقع یک مخلوط از یک کلید عمومی P و یک کلید عمومی تشکیل شده از روت مرکلِ انواع دیگر اسکریپت‌ها است. برای خرج کردن این خروجی می‌توان از هر یک از اسکریپت‌های جایگزین موجود در درخت مرکل استفاده کرد.

این امر به کاربران این امکان را می‌دهد تا از میان اسکریپت‌های پیچیده و دلخواه یکی را انتخاب کنند. این همچنین باعث می‌شود همه خروجی‌های Taproot شبیه به هم باشند. از آنجا که خروجی‌های مولتی سیگ، خروجی‌های سینگل سیگ و سایر قراردادهای هوشمند پیچیده همگی در بلاکچین یکی به نظر می‌رسند، بسیاری از تحلیل‌های بلاکچینی  بلااستفاده می‌شوند و حریم خصوصی تمام کاربران تپ روت  حفظ می‌شود.

ترنسکریپت

BIP 342 چندین آپ‌کد (Opcode) را برای اجرای تراکنش‌های P2TR، اضافه و به‌روزرسانی می‌کند. این اسکریپت‌های جدید برای تأیید پرداخت‌های تپ روت  و امضاهای اشنور استفاده می‌شوند و در مجموع به عنوان ترنسکریپت (Tapscript) شناخته می‌شوند.

ترنسکریپت برای به حداکثر رساندن انعطاف‌پذیری پرداخت‌های P2TR طراحی شده است تا امکان به‌روزرسانی‌هایی را که هنوز پیش بینی نشده‌اند را فراهم کند.

مزایای تپ روت  برای شبکه بیت کوین

به‌روزرسانی تپ روت  مزایای بسیاری را برای کاربرانی که Taproot را اتخاذ می‌کنند و همچنین مابقی کاربران ارائه می‌دهد. امضاهای اشنور مزایای قابل‌توجهی برای حفظ حریم خصوصی و امنیت شبکه دارد، اما تپ روت  و ترنسکریپت نیز مزایای خاص خود را دارند.

صرفه‌جویی در فضای ذخیره سازی

بیشتر خروجی‌های P2TR تپ روت  نسبت به خروجی‌های P2PKH فضای کمتری در بلاکچین مصرف می‌کنند، اما کمی بزرگتر از خروجی‌های P2WPKH هستند. این بیشتر به این دلیل است که خروجی P2TR بیت‌کوین را مستقیماً روی یک کلید عمومی قفل می‌کند و نه روی هش کلید عمومی. این امر ارسال به خروجی‌های تپ روت  را کمی گران می‌کند، زیرا کلیدهای عمومی فضای بیشتری نسبت به هش‌ کلید عمومی دارند. با این حال، خرج کردن خروجی تپ روت  به میزان قابل‌توجهی ارزان‌تر است، زیرا کلید عمومی در scriptPubKey درج شده است، بنابراین نیازی به درج آن در Script Witness نیست.

Taproot همچنین طرح رمزگذاری کلیدها و امضاهای عمومی اشنور را تعریف کرده و باعث کوتاه شدن آنها نسبت به ECDSA و صرفه‌جویی در کارمزدها است.

افزایش حریم خصوصی

قابلیت‌های حریم خصوصی تپ روت  شاید مهم‌ترین قسمت این به‌روزرسانی باشد. با معرفی امضاهای اشنور و تجمیع کلید، قراردادهای مولتی سیگ دیگر تفاوتی با قراردادهای سینگل سیگ ندارند و این امر باعث ایجاد حریم خصوصی برای تمام کاربران Taproot می‌شود.

از آنجا که شبکه لایتنینگ به مولتی سیگ 2 از 2 متکی است، تپ روت  تشخیص اینکه کدام تراکنش کانال های لایتنینگ را ایجاد می‌کند را غیرممکن می‌سازد.

تپ روت  همچنین از طریق ادغام MAST مزایای قابل‌توجهی برای حفظ حریم خصوصی به ارمغان می‌آورد. همان‌طور که در بالا بحث شد، تپ روت  اجازه می‌دهد بیت‌کوین هم‌زمان در بسیاری از اسکریپت‌ها قفل شود. با این حال، هنگام خرج کردن بیت‌کوین از خروجی تپ روت ، پرداخت‌کننده نیازی نیست که همه اسکریپت‌های ممکن که می‌تواند قفل بیت‌کوین را باز کند را باز کند. فقط اسکریپتی است که آنها واقعاً از آن ً استفاده کرده‌اند نیاز است. در اکثر موارد، کاربران تپ روت  احتمالاً از گزینه pay-to-public-key استفاده می‌کنند.

افزایش امنیت شبکه

از لحاظ فنی و تئوریک، امضاهای اشنور ایمن‌تر از امضاهای ECDSA در نظر گرفته می‌شوند زیرا امضاهای اشنور با استفاده از فرضیات کمتر به طور قابل اثبات ایمن هستند. مانند همه طرح‌های رمزنگاری منحنی بیضوی، ECDSA و اشنور هر دو به این فرض که مشکل لگاریتم گسسته Discrete Logarithm Problem)) سخت است متکی هستند. با این حال، ECDSA برای تضمین امنیت خود به فرضیات دیگری نیز متکی است. با این حال، در طول تاریخ بیت‌کوین تاکنون هیچ موردی از ECDSA به طور سیستماتیک به خطر نیفتاده است.

امضاهای اشنور همچنین امکان تغییر امضا که ممکن است در امضاهای ECDSA اتفاق بی افتد را از بین می‌برد. در حالی که قابلیت تغییرپذیری تراکنش با اپگرید SegWit حل شد، اما قابلیت تغییرپذیری امضاها به عنوان یکی از ویژگی‌های ECDSA ادامه یافت.

جمع بندی

تپ روت یک بروزرسانی کاملاً پیش‌بینی شده و مورد حمایت گسترده بوده و چنانچه به همراه امضاهای اشنور اجرا شود، شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه حفظ حریم خصوصی، مقیاس‌پذیری، امنیت و موارد دیگر خواهیم بود.

خروج از نسخه موبایل