انواع هاست و خدمات میزبانی وب: اولین قدم برای فعالیت در حوزه تجارت الکترونیک، تهیه هاست یا سرور برای میزبانی وبسایت یا اپلیکیشن تحت شبکه شماست. انتخاب هاست یا سرور باکیفیت دغدغه بسیاری از صاحبان کسب و کارهای اینترنتی است. در دنیای میزبانی وب گزینه های بسیار زیادی وجود دارد که تصمیم گیری را برای ما دشوار می کند. از تفاوت های شرکت های هاستینگ گرفته تا پلن ها و انواع هاست ها.
مهم ترین عامل در انتخاب خدمات میزبانی وب، توجه به نوع و اندازه کسب و کار شماست. با وجود این که همه انواع هاست ها در حقیقت فضایی برای نگهداری سایت شما می باشند ولی در انتخاب میزبان وب باید به عواملی مثل پهنای باند، فضای ذخیره سازی، منابع سرور، اعتبار شرکت هاستینگ و پشتیبانی آن توجه کرد.
معنی سرور چیست ؟
سرور (Server) یا سرویس دهنده در واقع یک کامپیوتر قدرتمند متصل به اینترنت است که وظیفه تبادل اطلاعات با کامپیوترهای سرویس گیرنده (Client) یا کاربران آن را برعهده دارد. البته کاربرد سرور محدود به این موارد نیست. ممکن است یک کاربر سرور را به منظور ارسال و دریافت ایمیل (Email Server)، ایجاد انواع هاست ها (Hosting)، کنترل چگونگی دسترسی کاربران به شبکه و حتی برای استخراج رمزارزها استفاده کند. در کل سرور ها ماشین های مجازی قدرتمندی هستند که در مجتمع های خاصی به نام دیتاسنتر نگهداری می شوند و به اینترنت فوق العاده پرسرعتی دسترسی دارند.
هاست اشتراکی (Shared hosting)
این نوع از انواع هاست ها برای میزبانی وب سایت های تازه تاسیس که ابتدای کار هستند یا بازدید زیادی ندارند، مناسب است. در این نوع از خدمات میزبانی وب، منابع سرور بین همه دامنه ها به طور یکسان تقسیم می شود. یعنی همه دامنه ها از میزان رم و CPU یکسانی بهره می برند هر چند که ممکن است فضای ذخیره سازی آن ها یکسان نباشد. البته از آن جا که منابع بین چندین دامنه تقسیم می شود، هاست های اشتراکی به مراتب قیمت پائین تری نسبت به سایر انواع هاست ها دارند.
هاست اشتراکی بهترین گزینه برای مبتدیانی است که به تازگی قصد راه اندازی سایت را دارند. هاست های اشتراکی در اغلب موارد دارای امکانات ویژه ای نظیر ارسال و دریافت ایمیل، ارائه فضای رایگان برای تهیه نسخه پشتیبان و امکانات ویژه ای برای میزبانی وردپرس است. از آن جا که هاست اشتراکی بین چند سایت تقسیم شده است استفاده بیش از حد یک سایت می تواند بر عملکرد سایت های دیگر تاثیر بگذارد. هاست اشتراکی برای میزبانی سایت های با بازدید کم مناسب است.
برای خرید هاست اشتراکی باکیفیت از ایران سرور کلیک کنید
مزایا و معایب هاست اشتراکی
- قیمت پائین تر
- دسترسی و راه اندازی آسان تر
- امنیت پائین
- کمبود منابع سرور
هاست (سرور) مجازی (Virtual hosting)
سرور مجازی (Virtual Private Server) که به اختصار VPS نیز نامیده می شود، یک سرور اختصاصی است که با نرم افزارهای خاصی مثل VMWARE مجازی سازی شده است. سرور مجازی مناسب کسانی است که امکانات یک سرور اختصاصی را نیاز دارند ولی دانش فنی کافی را برای کانفیگ و راه اندازی آن ندارند. همانند سرور اختصاصی سیستم عامل جداگانه و نرم افزارهای اضافی برای هر سرور مجازی قابل نصب است ولی مانند هاست اشتراکی منابع سرور بین سرور های مجازی تقسیم شده است.
البته در این حالت هم منابع آن بیش تر از هاست های اشتراکی است در مجموع سرور مجازی حد واسط بین هاست اشتراکی و سرور اختصاصی است. سرور مجازی به منظور میزبانی سایت ها، ریموت دسکتاپ، پیاده سازی کد ها یا اسکریپت های خاص، کاهش پینگ و افزایش سرعت اینترنت و گیم استفاده می شود. در کل برای کاربران حرفه ای که به امکانات هاست های اشتراکی قانع نیستند و به سیستم عامل یا بسته های نرم افزاری خاص نیاز دارند، انتخاب مناسبی است.
برای خرید سرور مجازی باکیفیت از ایران سرور کلیک کنید
مزایا و معایب هاست (سرور) مجازی
- دسترسی و راه اندازی نسبتاً مشکل
- مدیریت بیش تر و انعطاف پذیرتر
- هزینه بالاتر
- امنیت بهتر
- امکانات بیش تر
هاست (سرور) اختصاصی (Dedicated host)
خرید سرور اختصاصی به شما بیش ترین کنترل را بر سرور و وبسایتی که در آن میزبانی می شود، میدهد. چون سرور به طور انحصاری در اختیار شماست و به غیر از سایت شما هیچ سایتی در آن میزبانی نمی شود. دسترسی کامل به Admin و Root خواهید داشت و از سیستم عامل تا امنیت سرور برعهده شما خواهد بود.
نصب و راه اندازی اولیه سرور اختصاصی به دانش فنی بالایی نیاز دارد و ممکن است برای راه اندازی آن هزینه ای بپردازید. از آن جا که سرور به طور کامل در اختیار شماست هزینه اجاره آن نیز بالاست و در صورتی که یک سایت با بازدید پائین دارید، خرید سرور اختصاصی توجیه اقتصادی ندارد. فضای ذخیره سازی حجیم، پهنای باند بالا، تهیه نسخه پشتیبان از داده ها و اطلاعات سازمان و تسلط کامل بر سرور از مزایای آن است.
برای خرید سرور اختصاصی با کیفیت از ایران سرور کلیک کنید
مزایا و معایب هاست (سرور) اختصاصی
- هزینه بالاتر
- دسترسی کامل به تمام منابع سرور
- پشتیبانی بیش تر
- امنیت بسیار بالا
هاست ابری (Cloud hosting)
هاست ابری همان کلمه کلیدی صنعت میزبانی وب و تجارت الکترونیک است. سرورهای مختلف با هم کار می کنند و برنامه ها را با استفاده از منابع محاسباتی ترکیبی اجرا می کنند. این یک راه کار موثر برای انواع هاست ها است که شرکت های هاستینگ را قادر می سازد تا از منابع محاسباتی یکدیگر به عنوان یک ابزار استفاده کنند. این قابلیت به کاربران اجازه می دهد که منابع مورد نیاز خود را بدون نیاز به ایجاد و نگهداری زیرساخت های دیتاسنتر در اختیار داشته باشند و هزینه آن را تنها به میزان مصرف خود بپردازند (Pay As You Go).
هم چنین به دلیل اینکه اطلاعات شما در سرور های مختلفی ذخیره می شود، احتمال از دست دادن اطلاعات به دلیل خرابی سرور بسیار پائین می آید. تهیه نسخه پشتیبان از هاست های ابری به دلیل پخش شدن اطلاعات در سرورهای مختلف گاهی اوقات با مشکل مواجه می شود.
برای خرید هاست ابری با کیفیت از ایران سرور کلیک کنید
مزایا و معایب هاست ابری
- مقیاس پذیری
- انعطاف پذیری
- پرداخت به ازای میزان استفاده از منابع
- امنیت به نسبت کمتر
- مشکلات موجود در تهیه نسخه پشتیبان
- سرعت فوق العاده بالا
کولوکیشن (Colocation)
کولوکیشن یکی از روش های تهیه انواع هاست است که به شما این امکان را فراهم می کند که به جای اجاره سرور از شرکت های هاستینگ، خود سخت افزار سرورتان را فراهم کنید و آن را در دیتاسنتر های معتبر قرار دهید. شما باید بعد از تهیه سرور، در دیتاسنتر مورد نظر رک (جایگاه سرور) و کیج(قفسه) اجاره کنید و سپس اقدام به راه اندازی آن نمایید. در این صورت دیتاسنتر موظف می شود تامین برق، سیستم های خنک کننده، آدرس IP و پهنای باند مورد نیاز سرورتان را فراهم کند.
البته دیتاسنتر هیچ مسئولیتی در قبال سخت افزار سرور شما ندارد و شما خودتان باید به پشتیبانی سرورتان در مواقع خرابی یا موارد دیگر رسیدگی کنید. اگر مایل باشید از میزبانی وب به روش کولوکیشن برخوردار شوید و دانش کافی را ندارید، بهترین روش آن است که از شرکت های هاستینگ به عنوان واسطه استفاده کنید. مثلاً در شرکت هاستینگ ایران سرور شما با پرداخت ماهانه هزینه، هم سخت افزار سرورتان را بیمه می کنید و هم راه اندازی آن را به افراد متخصص می سپارید. در کل اگر توان خرید سرور را دارید کولوکیشن بهترین روش میزبانی وب است.
مزایا و معایب کولوکیشن
- دسترسی کامل به سرور و سخت افزار آن
- سرعت بالا
- امنیت بسیار بسیار بالا
- انعطاف پذیری کامل
- هزینه بسیار بالا
هاست دانلود
هاست دانلود نیاز روزافزون صاحبان کسب و کار هایی است که به فضای ذخیره سازی زیادی برای نگهداری فایل های صوتی و تصویری یا سایر فایل های استاتیک، نیاز دارند. هاست دانلود در واقع همان هاست اشتراکی است ولی دسترسی به دیتابیس در هاست دانلود مقدور نیست. شما باید از طریق پروتکل FTP هاست دانلود را به سایت خود متصل کنید. اگر از وردپرس استفاده می کنید افزونه Upload To FTP می تواند به شما در اتصال هاست دانلود به وردپرس کمک کند. بعد از تهیه هاست دانلود باید در بخش مدیریت DNS، یک رکورد از نوع A رکورد بسازید که به IP هاست دانلود اشاره کند.
کاربران مبتدی مشکلات زیادی با راه اندازی هاست دانلود داشته اند. اما پیشنهاد من به شما استفاده از آموزش ساخت هاست دانلود نامحدود رایگان است که با آن به راحتی می توانید یک هاست دانلود رایگان بسازید و فایل هایتان را در آن قرار دهید و به راحتی لینک مستقیم آن ها را در سایت خود قرار دهید. مهم ترین مزیت این هاست دانلود رایگان بودن، آپ تایم بالا، امنیت تضمینی و پهنای باند و سرعت فوق العاده آن است. پس این فرصت را از دست ندهید و با تهیه آموزش ساخت هاست دانلود رایگان برای خود و دیگران هاست دانلود بسازید.
هاست دانلود نامحدود رایگان را از فروشگاه باریتیز بخرید
کدام یک از انواع هاست برای شما مناسب است؟
در مورد خدمات میزبانی وب نگاهی گذرا به انواع هاست ها و شرکت های هاستینگ داشتیم. اما انتخاب نوع هاست بیش تر به نوع، بودجه، اندازه و منابع مورد نیاز کسب و کار شما دارد. شرکت های هاستینگ بسیاری در دنیای وب فارسی وجود دارند که مشهور ترین و بهترین آن شرکت ایران سرور است. گرچه خدمات میزبانی وب در ایران سرور کمی گران است ولی سرعت بالای انواع هاست های آن در برابر قیمت آن ارزش خرید دارد. هم اکنون وبسایت ما به روش کولوکیشن در دیتاسنتر افرانت توسط ایران سرور نگهداری می شود. در ادامه خلاصه ای از مزایای انواع هاست ها را برایتان بازگو می کنم:
هاست اشتراکی: مقرون به صرفه ترین برای سایت های کم بازدید و تازه تاسیس.
سرور مجازی: به زبان ساده تر گزینه مناسبی برای وب سایت هایی که از هاست اشتراکی پیشی گرفته اند.
هاست ابری: برای وب سایت هایی که به سرعت در حال رشد هستند و به منابع مقیاس پذیر نیاز دارند تا در هر لحظه منابع مورد نیازشان را فراهم کنند.
سرور اختصاصی: گزینه گران قیمت برای وب سایت ها و کسب و کارهای بزرگ که باید خودشان سرور را مدیریت کنند.
کولوکیشن: گران ترین گزینه برای میزبانی وب که حداکثر کنترل سخت افزاری و نرم افزاری را به وبمستران ارائه میدهد.