هاست لینوکس چیست؛ ۴ تفاوت آن با هاست ویندوز

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که هاست لینوکس چیست و چه تفاوت هایی با هاست ویندوز دارد؟ هاست لینوکس نوعی سرویس میزبانی وب است که از سیستم عامل لینوکس منبع باز روی سرور استفاده میکند.
این میزبانی وب به دلیل مقرون به صرفه بودن و انعطاف پذیری یکی از محبوب ترین انواع میزبانی وب است. هاست لینوکس به مشتریان این امکان را میدهد که وب سایت های خود را روی سرورهایی که بر روی سیستم عامل لینوکس اجرا میشوند میزبانی کنند. در ادامه خواهید خواند که هاست لینوکس چیست و از تفاوت های آن با ویندوز آشنا خواهید شد.
هاست لینوکس چیست؟

هاست لینوکس نوعی سرویس میزبانی وب است که از سیستم عامل لینوکس برای ذخیره و مدیریت فایلها و داده های وب سایت استفاده میکند. این یک انتخاب محبوب برای میزبانی وبسایتها است زیرا لینوکس یک نرمافزار رایگان و منبع باز است که قابل اعتماد، ایمن و استفاده آسان است. به آن مانند یک فضای ذخیره سازی دیجیتال فکر کنید که میتوانید تمام فایلها و اطلاعات مورد نیاز برای اجرای روان وب سایت خود را در آن نگهداری کنید.
هاست لینوکس نوعی میزبانی وب است که از سیستم عامل لینوکس بر روی سرور خود استفاده میکند. به دلیل انعطاف پذیری، امنیت و مقرون به صرفه بودن، انتخاب محبوبی در بین صاحبان و توسعه دهندگان وب سایت است. ارائه دهندگان هاست لینوکس طیف گسترده ای از ویژگیها و ابزارها را ارائه میدهند که به کاربران امکان میدهد وب سایتها و برنامه های خود را به راحتی مدیریت کنند.
به طور کلی، هاست های مختلفی وحود ذارند و هر کدام قابلیتها و ویژگی های خاص خود را دارند مانند هاست ویندوز و هاست وردپرس و هاست لینوکس و غیره . میزبانی لینوکس یک انتخاب عالی برای کسانی است که به دنبال یک راه حل میزبانی وب قابل اعتماد، ایمن و مقرون به صرفه هستند. میزبانی لینوکس با ماهیت منبع باز و طیف گسترده ای از ویژگی ها، انعطاف پذیری و کنترلی را به کاربران ارائه میدهد که برای مدیریت آسان وب سایتها و برنامه های خود نیاز دارند.
تفاوت هاست لینوکس و ویندوز

1- قابلیت اطمینان و امنیت
- لینوکس
سیستم عامل لینوکس، از زمان آغاز به کار، همواره با تمرکز قوی به ارائه امنیت قوی سیستم، مدیریت فرآیند و زمان آپدیت متعهد بوده است. تعهد آن به امنیت سیستم، آن را به یک سیستم عامل بسیار امن و قابل اعتماد تبدیل کرده است.
از نظر امنیت، لینوکس بهترین زبان امن در مقایسه با ویندوز محسوب میشود. حتی زمانی که مسیرهای حمله جدید در لینوکس کشف میشوند، فناوری منبع باز این سیستم به هر کسی اجازه میدهد تا نقصها را بررسی کند و فرآیند شناسایی و رفع آسیبپذیریها را سریعتر و آسانتر کند.
- ویندوز
مایکروسافت طی سالها اقداماتی را برای بهبود ضریب قابلیت اطمینان خود انجام داده است، اما هنوز هم برای همتراز شدن با لینوکس، کارهای زیادی باید انجام شود.
بسیاری از ویژگیهای آن به خاطر کاربر پسند بودن و سهولت دسترسی که منجر به ایجاد بیثباتی سیستم و آسیبپذیریهای امنیتی میشود، متوقف شدهاند، در نتیجه ویندوز را با این جمله “خیلی قابل اعتماد در مقایسه با لینوکس” ترک میکند.
2- صدور مجوز و خط فرمان
- لینوکس
ویژگی سیستم عامل لینوکس این است که به همراه ابزارهای کاربردی و کتابخانه های آن، برای استفاده و اصلاح برای کاربران رایگان و منبع باز است. علاوه بر این، توزیعهای پولی سیستمعامل لینوکس با پشتیبانی اضافی با قیمت بسیار متوسطی در بازار موجود است.
تحت مجوز عمومیگنو، لینوکس کاربران را قادر میسازد تا در بسیاری از سیستمها تغییر و استفاده مجدد کنند و حتی نسخههای اصلاحشده خود را بفروشند.
در مورد لینوکس، خط فرمان ویژگیهای بیشتری را برای مدیریت و کارهای روزانه ارائه میکند، اما چیز زیادی به کاربران نهایی ارائه نمیدهد.
- ویندوز
سیستم عامل مایکروسافت ویندوز با مجوز مایکروسافت توزیع شده است و به کاربران اجازه دسترسی به کد منبع را نمیدهد. بنابراین امکان اصلاح در سطح کاربری استاندارد وجود ندارد. هزینه لایسنس مایکروسافت برای نسخه های استاندارد آن حدود 70 تا 200 دلار است و میتوان آن را روی تعداد رایانه های مشخص شده در قرارداد خرید نصب کرد.
در ویندوز، کاربران مجاز به استفاده از خط فرمان هستند اما نه مانند خط فرمان لینوکس. برای باز کردن خط فرمان، کاربران باید روی کادر محاورهای Run کلیک کنند، نوار جستجوی run را تایپ کنند و در نهایت باید کلید Enter را فشار دهند.
3- پشتیبانی و حریم خصوصی
- لینوکس
از آنجایی که لینوکس یک پایگاه کاربری بزرگ در سراسر جهان ایجاد کرده است، پشتیبانی آنلاین گسترده ای را برای کاربران لینوکس فراهم میکند.
راههای زیادی مانند انجمنها، تختههای سؤال و وبسایتهای پشتیبانی وجود دارد که توسط آنها انجمن سیستم عامل لینوکس از کاربران پشتیبانی میکند.
سیستم عامل لینوکس حریم خصوصی کاربران خود را تا حد زیادی در نظر میگیرد. ویژگی رمزگذاری پیشرفته داخلی آن به کاربران اطمینان خاطر از امنیت بهتر و نفوذ کمتر برنامه های شخص ثالث را میدهد.
- ویندوز
سیستم عامل ویندوز توسط انجمن ها، سیستم های راهنمای یکپارچه و آنلاین و وب سایت های اختصاصی پشتیبانی میشود. علاوه بر این، فیلمها و کتاب های مفید زیادی به صورت آنلاین موجود است که میتواند به افراد در هر سطح مهارتی کمک کند.
در چند سال اخیر، ویندوز تبلیغات محور شده است. کاربران این گزینه را دارند که انصراف دهند اما مایکروسافت دید واضحی از تبلیغات دارد.
4- به روز رسانی سیستم و سهولت استفاده
- لینوکس
سیستم عامل لینوس کنترل کاملی را در اختیار کاربران قرار میدهد تا تصمیم بگیرند چه زمانی و چه به روز رسانی باید نصب شود. فرآیند به روز رسانی سریعتر است و نیازی به راه اندازی مجدد سیستم ندارد. لینوکس با مدرنیزه شدن مداوم، قابلیت استفاده و جایگاه خود را در طول سالها بهبود بخشیده است.
انتشار Linux Mind فرآیند نصب و راه اندازی را ساده تر کرد. کاربرانی که دانش فنی کمتر یا بدون دانش فنی دارند نیز میتوانند بهروزرسانیهای آن را به راحتی نصب کنند و فعالیتهای عادی مانند ایمیل، پخش موسیقی و ویدیو و مرور اینترنت را انجام دهند.
- ویندوز

مایکروسافت ویندوز بدنام است زیرا بهروزرسانیهای تصادفی آن بهطور مداوم در زمانهای نامناسب ظاهر میشوند.
برای کاربران مبتدی که اطلاع زیادی از تنظیمات به روز رسانی ندارند، هیچ گزینه ای باقی نمانده است، به جز عقب نشینی و رها کردن رایانه برای دانلود و نصب به روز رسانی ها. پس از هر به روز رسانی، کامپیوتر باید راه اندازی مجدد شود. ویندوز به دلیل تسلط بر بازار بر روی بسیاری از دستگاهها از پیش نصب شده است. معمولاً در رایانه جدید ویندوز از قبل نصب شده است.
نتیجه گیری
تا کنون در این مقاله در مورد لینوکس در مقابل ویندوز، جنبه های زیادی از سیستم عامل ویندوز و سیستم عامل لینوکس را بررسی کرده ایم تا اطلاعات کافی را در اختیار شما قرار داده باشیم چنانچه قصد خرید یک سیستم کامپیوتری جدید یا برنامه ای برای تغییر آن دارید، میتوانید تصمیم خوبی در انتخاب یکی از آنها بگیرید.
اگر میخواهید به طور کلی درک عمیقی از سیستم عاملها به دست آورید، میتوانید از کارشناسان و متخصصین ما در وب رمز یاری بگیرید.